ДАНЪЦИТЕ КЪМ ОБЩИНА ОРЯХОВО ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ АВТОМАТИЧНО ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И ПО ИНТЕРНЕТ

Създадена на Вторник, 18 Февруари 2014

ДАНЪЦИТЕ КЪМ ОБЩИНА ОРЯХОВО ВЕЧЕ МОГАТ ДА СЕ ПЛАЩАТ АВТОМАТИЧНО ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА И ПО ИНТЕРНЕТ. ПЛАЩАНЕТО СТАВА САМО ПО ЕГН НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ИЛИ ЕИК НА ФИРМИТЕ

От 14 февруари Община Оряхово пусна модерна услуга за жителите си.
Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на ИЗИПЕЙ (Easypay) и по интернет от целия свят чрез системата ИПЕЙ (ePay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите.

Таксата за плащане от каса на ИЗИПЕЙ е минимална - от 1 до 5 лева общо върху цялата дължима суми. Само 0.40 лв. за един вид данък е таксата през интернет (ePay).

По новия начин плащането може да се извърши и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, както в банките или Пощите, например. ИЗИПЕЙ към момента има точно 2 315 каси и офиси в цяла България. В град Оряхово дружеството има 2 каси. Едната се намира на ул.
"Архитект Цолов" №100, а другата - на ул. "Васил Левски" №-12 2Б. В село Селановци също има каса на ИЗПЕЙ. Тя се намира на ул. "Георги Бенковски"
№31.

На всяка една от тях хората освен да платят битовите сметки, да извършат плащания към държавни институции, Съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците си и към своята обищна, но най-вече към други общини в България, където имат имоти.

Подробна информация, къде се намират всички каси на ИЗИПЕЙ в България, може да видите ето тук: http://www.easypay.bg/?p=offices_list

Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно хората. Тя е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време,нерви и пари. Повишава и събираемостта от местните приходи.
Услугата
е безвъзмездна за Общината. Тя стана възможна след като кметът на Оряхово г-н Росен Добрев подписа договор за предлагането й с дружествата ИЗИПЕЙ и ИПЕЙ. Така Оряхово стана петата поред община в Област Враца, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си и подобри събираемостта от местни приходи, едновремнно с това - грижейки се за удобството и паричното благосъстояние на жителите си, изпреварвайки дори областния град Враца.

Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2020