Спечелен проект в Селановци

10603702 699222550175769 2745659766007296404 nНяколко дни след откриване на ремонтираната спортна  зала ,,Никола Петров‘‘ Клубът по борба „Селановци – 93” се възползва от предоставената  възможност на ММС по Програма ,,Спорт за децата в свободното време‘‘. Клубът кандидатства по направление ,,Начално обучение по вид спорт‘‘.

В дейностите, заложени по проекта е включена началната подготовка по борба на 3 групи с общ брой ученици – 45, от различна възраст , обучаващи се в ОУ ,,Н.Й.Вапцаров‘‘ с.Селановци -  партньор по Проекта. За успешната обучително-тренировъчна дейност, с отпуснатите по проекта средства, Клубът ще финансира работата на треньор, лекар и чистач, ще закупи екипи и материали за децата, участващи в групите. Дейностите са планирани до края на 2015г. и са разпределени са в два етапа – от февруари до края на месец май и през октомври и ноември.

Прочети още...

Василица в ромската махала

   IMG 4300IMG 4323На 14 януари ромите отбелязват Нова година. В Ромския квартал на гр. Оряхово по традиция и тази година  бе почетен Банго Васил- светецът застъпник и защитник на ромите.  Приятният слънчев ден събра на площада пред клуба празнуващите. Поздрав към всички тях отправиха възпитаници на извънучилищни форми към Общинския детски комплекс.
  Празникът бе уважен от кмета на общината Росен Добрев, секретаря Христинка Цонева, Анелия Ангелова – гл. специалист „Култура, спорт, туризъм”
 IMG 4341IMG 4349 Господин Добрев приветства всички, като подчерта, че в Оряхово няма етническо разделение и всички сме заедно и в делник и празник.

Банго Васили в селановското училище

Picture 218Picture 206На 13 януари, в навечерието на ромската Нова година 61 ученици с различен етнически произход от полуинтернатните групи /I- IV клас/ на ОУ „Н.Й.Вапцаров“ под ръководството на своите учители подготвиха и участваха във впечатляващ празник. Те пресъздадоха образите на герои, традиционни участници в легендите за спасението на ромите от Куция Васил. С голям интерес публиката си припомни и празничните обреди около трапезата: искането на прошка, сурвакането и посрещането на първия гост в дома. Те  пяха и танцуваха заедно, така, както са го правили от векове хората по нашите земи.

Прочети още...

Силвестър Здравков извади кръста от водите на река Дунав

IMG 4161IMG 4156  18-годишният Силвестър Здравков от град Оряхово извади Божия символ на 6-ти януари. Традиционният за общинския център Богоявленски ритуал   се проведе на пристанището в града. В студените води на река Дунав сила, ловкост и мъжество премериха Бисер Петков, Бисер Сашев, Красимир Сашев, Петко Петков, Ради Борков и Силвестър Здравков.

Прочети още...

Коледен базар в ХГ „Проф.М.Върбанов”

CAM04349CAM04350  На 22 декември учениците и учителите от СОУ „Хр.Ботев”- Оряхово организираха традиционния коледен базар в ХГ „Проф.М.Върбанов”. Тази година той премина под мотото „Доброто е заложено в човешкото сърце. От нас зависи да го открием!”

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Sunday the 25th - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code