Заслужена победа за отбора на Турция

BG                             ROM                          BG                                                               

Прес cъобщениe

   IMG 1014IMG 1024 В продължение на четири дни град Оряхово се превърна в столица на бадминтона. От 3 до 7 юли в крайдунавския град си дадоха среща бадминтонисти от девет страни – Албания, Армения, България, Грузия, Гърция, Македония, Румъния,Сърбия и Турция, дошли да покажат своето спортно майсторство и да премерят сили на Балканския шампионат по бадминтон.
  Грандиозното събитие започна с дефилир на състезателите по ул. „В.Левски”, по която в израз на гостоприемство и уважение се вееха знамената на страните – състезателки. Дефилирът се водеше от домакините – отборът на Оряхово по бадминтон с треньор Койчо Станев, следвани от „А” и „Б” националните ни отбори и гостуващите състезатели.

Прочети още...

Шанс за всеки

Shans za vseki-page-001

bscap0005

Юбилеен випуск 2014г. получи своите дипломи

IMG 0652IMG 0624На тържествена церемония в ХГ „Проф. М. Върбанов” дванадесетокласниците от СОУ „Хр.Ботев” гр. Оряхово  получиха своите дипломи на 20 юни.
 В годината, в която гимназията  в общинския център отбеляза своята 100 - годишнина, 35 зрелостници поемат по своя житейски път.
 В поздравителните си слова директорът на училището Мая Константинова с гордост отбеляза, че средният успех за СОУ „Хр.Ботев” с най-масово участие е по БЕЛ – много добър 4.60, по английски език – 5.75, по БЗО – много добър 5.28. „Тези високи резултати показват, че знанията и уменията придобити в нашето училище са здрава основа, на която ще се изградите като отлични професионалисти и победители” – подчерта госпожа Константинова и пожела „ ... да живеете пълноценно и интересно, да бъдете щастливи и с младежкия си ентусиазъм да правите нашия свят и нашия град по-добри и по-красиви. Честито на всички дипломирали се!”

Прочети още...

„Дунавски таланти - Оряхово 2014”

IMG 2018IMG 2019  Община Оряхово насърчава творческия потенциал на младите хора в областта на изкуството и  културата.Това на практика успяхме да видим на 1 юни с провеждането на   Първата театрална асамблея – „Дунавски таланти – Оряхово  2014” под патронажа на кмета на общината - Росен Добрев.
  По утвърдена вече 3- годишна традиция “Денят на детето” събра в Оряхово деца от цялата община. След дефилира по улица „В.Левски”,  празникът започна със звън на деветте камбанки в комплекс „Звън на детство”. Този тържествен момент бе последван от обявяването  на  старта на Първата театрална асамблея – „Дунавски таланти – Оряхово  2014” от  секретаря на община Оряхово - Христинка Цонева. Ученици и ръководители твориха в четири ателиета – театрално с ръководители Светла Илиева и Добромир Дончев, литературно с ръководители Ани Пагелска и Албена Иванова, ателие за изработка на кукли за театър, чиито ръководители бяха Владимир Янков, Деница Петрова, Елена Иванова, Маргарита Генкова и Тошко Цонков и ателието, изработващо декорите с ръководители Виолета Дончева, Христинка Цонева и Галя Крячкова.

Прочети още...

Успешен старт в живота!

IMG 3252IMG 3274На 15 май юбилеен випуск - 2014 за последен път чу училищния звънец  на СОУ “Хр.Ботев”.
В празнична обстановка зрелостниците бяха върнати години назад във времето от своите гости от група „Бамби”  на  ЦДГ „Дружба”, от малките си приятели от НУ „Св.св.Кирил и Методий” , от рапърите от VІ клас и бъдещите абитуриенти.
 За да споделят емоциите от раздялата във фоаето на училището бяха кметът на общината – Росен Добрев, секретарят на общината- Христинка Цонева, гл. експерт „Образование” към общинска администрация, учители, директори , родители.

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Saturday the 26th - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code