Детската фантазия в картини и хвърчила

DSC00641DSC00642    На 21 август 2015 г. (петък) от 11.00 часа в ХГ „Проф. Марин Върбанов” се откри изложба на традиционния детски пленер, проведен от 10 до 21.08.2015 г. Тази година в него взеха участие 12 талантливи деца, които рисуваха на тема „Нека да е лято!”. Малките художници създадоха 18 живописни платна с помощта на акварелните и темперните бои. Заедно с картините върху стените на галерията се съчетаха и направените 10 детски хвърчила от организирания  на 20 август уъркшоп „Хвърчила”. Участниците и гостите бяха поздравени от детската вокална група „Щурче” към ОДК „Л. Живкова” гр. Оряхово. Представени бяха и участниците:

Прочети още...

„Споменъ”

IMG 2219IMG 2221През панаирните дни 22 и 23 август 2015 г. вниманието на жителите на Оряхово и гостите на града беше привлечено от експозицията „Споменъ”, подредена на открито до читалищната библиотека. Създадена по идея на Христина Цонева, секретар на Община Оряхово, разработена и организирана от екипа на Исторически музей гр.Оряхово, тя даде възможност да се усети автентичната градска атмосфера. Гости на откриването бяха Владимир Найденов – директор на Регионален исторически музей Плевен с неговите колеги Миглена Николаева – етнолог и Стефан Андреев –фотограф .

Прочети още...

„Седянка”- диалог между минало и настояще

IMG 2175IMG 2183    На 21 август 2015 г. Исторически музей гр. Оряхово  представи в ХГ „Проф. Марин Върбанов” резултатите от изпълнението на проект „Седянка”- диалог между минало и настояще” по програма „Участвам – дарявам - променям” на Сдружение „Първи юни”. Фотоизложба показа моменти от изпълнението на проектните дейности. В изложба базар бяха подредени изделия, направени от сръчните ръчички на обучаваните деца, от жените при Клуб на пенсионера и инвалида „Детелина” и от НЧ „Надежда 1871”. Специално участие със представяне на своето творчество имаха Наташа и Иван Манчови  – майстори по тъкачество. Като гости на откриването присъстваха Наталия Костадинова – председател на Сдружение „Първи юни” с Иван Янков и Петя Василева – председател на фондация „Родова памет”, партньор по проекта. Те поздравиха присъстващите и изразиха своето мнение за постигнатото.  Евгения Найденова, директор на музея, разказа за работата по проекта и благодари на всички, взели участие в него.

Прочети още...

"Дебют" Оряхово ще играе в "А" група

снимкаВ шампионата на „В“ група (жени) участие взеха само четири отбора. Над всички се открояваше отборът на „Спартак Плевен XXI“, който постигна победи над другите три отбора. Победителките играха в състав: Пламена Андреева, Славея Щерева, Милена Стефанова и Гергана Димитрова. Решителен за второто място, даващо право на участие в „А“ група през 2016 г. бе последният кръг, в който в директен мач се срещнаха отборите на „Дебют“ Оряхово и „Виктори“ Благоевград. Мачът завърши наравно, резултат, който бе достатъчен за отбора от Оряхово, предвид по-добрите допълнителни му показатели.
„Дебют“ игра в състав: Емилия Георгиева, Василена Трайкова, Радостина Петкова и Николинка Андреева с треньор мс Енчо Димитров.

Прочети още...

Международен ден на река Дунав

20150629 10063820150629 100911Международният ден на река Дунав се чества на 29 юни от 1994г. Общата цел на всички страни, отбелязващи 29 юни, е да се повишат усилията за опазване и грижа за басейна на река Дунав.
В Оряхово денят на река Дунав отбелязаха съвместно пенсионерски клуб „Детелина”, ЦДГ”Дружба”, общинска администрация и граждани. В парк „Ловен дом” засадиха 10 туи, като до всяка се развя националното знаме на държавите по поречието на реката.
След като напусне пределите на Германия, Дунав преминава през държавите: Австрия, Унгария, Словакия, Хърватия, Сърбия, Румъния, България,Украйна и Молдова.
Децата оцветиха десетте знамена за табло в детската градина.
20150629 10063320150629 100522Басейнова дирекция „Дунавси район”- Плевен предоставиха за присъстващите торбички с логото на празника и плакати.

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Wednesday the 2nd - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code