Международен ден на река Дунав

20150629 10063820150629 100911Международният ден на река Дунав се чества на 29 юни от 1994г. Общата цел на всички страни, отбелязващи 29 юни, е да се повишат усилията за опазване и грижа за басейна на река Дунав.
В Оряхово денят на река Дунав отбелязаха съвместно пенсионерски клуб „Детелина”, ЦДГ”Дружба”, общинска администрация и граждани. В парк „Ловен дом” засадиха 10 туи, като до всяка се развя националното знаме на държавите по поречието на реката.
След като напусне пределите на Германия, Дунав преминава през държавите: Австрия, Унгария, Словакия, Хърватия, Сърбия, Румъния, България,Украйна и Молдова.
Децата оцветиха десетте знамена за табло в детската градина.
20150629 10063320150629 100522Басейнова дирекция „Дунавси район”- Плевен предоставиха за присъстващите торбички с логото на празника и плакати.

Министър Танева откри Дневен център за стари хора

IMG 6322IMG 6327Грижата за децата и възрастните е мерило за човечността и зрелостта на едно общество.На 25 юни Министърът на земеделието и храните Десислава Танева, областният управител на област Враца Малина Николова, кметът на община Оряхово Росен Добрев и изпълнителният директор на фирмата – изпълнител, Пашкулев прерязаха лентата на Дневен център за стари хора. Отец Цанко от Възрожденски храм „Св. Георги” освети центъра. А поздрав към всички присъстващи отправиха най-малките танцьори от танцов състав „Майски цветя” към НЧ „Надежда 1871” и група за стари градски песни „Млади сърца” към КПИ „Детелина”.

Прочети още...

СЕЛАНОВСКИТЕ ,,ГЕРОИ НА БЪДЕЩЕТО‘‘

101 3091101 3092На 24-ти юни се състоя церемония по награждаването на деца – иноватори CHEMGENERATION  2015  в аулата на Софийския университет ,,Св.Климент Охридски‘‘. Присъстваха домакини от СУ, гости, медии, подкрепящи организации. Инициатор на събитието беше BASF България. В състезанието участваха 24 отбора цялата страна един от, които беше отбор ,,Бъдеще‘‘ от ОУ ,,Н.Й.Вапцаров‘‘ с.Селановци, обл. Враца.
Децата от отбора  - Александра Илиева. Детелина Георгиева, Кристън Илиева, Мария Венкова, Петя Мирославова и Жулиета Кръстева, с ръководител Илияна Кацарова, направиха проект ,,Соларна централа на покрива на училището‘‘, за който бяха наградени с грамоти и тениски лично от  г-жа Валентина Диканска, управител BASF България.

Прочети още...

Випуск 2015 получи своите дипломи

IMG 6203IMG 6200На 22 юни в ХГ „Проф. М. Върбанов” 34 зрелостници от випуск 2015 на СОУ „Христо Ботев“, гр. Оряхово получиха своите дипломи. Връчи им ги директорът Мая Константинова. Мил поздрав от името на родителите отправи Христинка Цонева.
С отличен успех завършват шест дванадесетокласници. Отличниците освен своите първи дипломи, получиха и материални награди от кмета на община Оряхово, Росен Добрев.
За постигнати успехи бяха наградени със сребърни значки Людмила Вълчева и Светослав Александров.

Прочети още...

Регионален събор в Оряхово

IMG 6166IMG 6152    На 20 юни НЧ „Надежда 1871”, град Оряхово събра самодейци от общините Оряхово, Козлодуй, Мизия, Бяла Слатина, Хайредин и Борован на Регионален събор. Той се явява първи етап от 11-я Национален събор на българското народно творчество, който ще се проведе от 7 до 9 август в гр. Копривщица.
В продължение на два дни – Оряхово в съботата, а във Враца в неделя на 21 юни, експертна комисия с председател доц. д-р Йорданка Манкова проследи изявите на изпълнителите и ще селектира участниците от област Враца за Втория етап.

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Tuesday the 4th - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code