ОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ 2014-2020г. НА ОБЩИНА ОРЯХОВО

 

New Bitmap ImageОБЩИНСКИ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ  2014-2020г.
НА ОБЩИНА ОРЯХОВО

 


    На 29.05.2014 г., в галерия “проф.Марин Върбанов” гр.Оряхово бе проведена среща дискусия във връзка с разработването на Общинския план за развитие на Община Оряхово за периода 2014-2020г. На срещата присъстваха представители на общинска администация, училища и детски градини, местен бизнес. Срещата бе изключително ползотворна и продуктивна и с нея бяха нанесени последните детайли по новия общински план. В резултат на няколко месечната подготовка Общинският план за развитие на Община Оряхово е вече факт. Предстои той да бъде внесен за одобрение от Общински съвет Оряхово. Общинският план е реализиран по проект „Подпомагане на община Оряхово за следващия програмен период чрез ефективни политики” по Оперативна програма “Административен капацитет”, приоритетна ос I “Добро управление”, подприоритет 1.3 „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”, бюджетна линия BG051PO002/13/1.3-07.

 

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Административен капацитет, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Заслужена победа за отбора на Турция

BG                             ROM                          EU                                                               

Прес cъобщениe

   IMG 1014IMG 1024 В продължение на четири дни град Оряхово се превърна в столица на бадминтона. От 3 до 7 юли в крайдунавския град си дадоха среща бадминтонисти от девет страни – Албания, Армения, България, Грузия, Гърция, Македония, Румъния,Сърбия и Турция, дошли да покажат своето спортно майсторство и да премерят сили на Балканския шампионат по бадминтон.
  Грандиозното събитие започна с дефилир на състезателите по ул. „В.Левски”, по която в израз на гостоприемство и уважение се вееха знамената на страните – състезателки. Дефилирът се водеше от домакините – отборът на Оряхово по бадминтон с треньор Койчо Станев, следвани от „А” и „Б” националните ни отбори и гостуващите състезатели.

Прочети още...

Шанс за всеки

Shans za vseki-page-001

bscap0005

Юбилеен випуск 2014г. получи своите дипломи

IMG 0652IMG 0624На тържествена церемония в ХГ „Проф. М. Върбанов” дванадесетокласниците от СОУ „Хр.Ботев” гр. Оряхово  получиха своите дипломи на 20 юни.
 В годината, в която гимназията  в общинския център отбеляза своята 100 - годишнина, 35 зрелостници поемат по своя житейски път.
 В поздравителните си слова директорът на училището Мая Константинова с гордост отбеляза, че средният успех за СОУ „Хр.Ботев” с най-масово участие е по БЕЛ – много добър 4.60, по английски език – 5.75, по БЗО – много добър 5.28. „Тези високи резултати показват, че знанията и уменията придобити в нашето училище са здрава основа, на която ще се изградите като отлични професионалисти и победители” – подчерта госпожа Константинова и пожела „ ... да живеете пълноценно и интересно, да бъдете щастливи и с младежкия си ентусиазъм да правите нашия свят и нашия град по-добри и по-красиви. Честито на всички дипломирали се!”

Прочети още...

„Дунавски таланти - Оряхово 2014”

IMG 2018IMG 2019  Община Оряхово насърчава творческия потенциал на младите хора в областта на изкуството и  културата.Това на практика успяхме да видим на 1 юни с провеждането на   Първата театрална асамблея – „Дунавски таланти – Оряхово  2014” под патронажа на кмета на общината - Росен Добрев.
  По утвърдена вече 3- годишна традиция “Денят на детето” събра в Оряхово деца от цялата община. След дефилира по улица „В.Левски”,  празникът започна със звън на деветте камбанки в комплекс „Звън на детство”. Този тържествен момент бе последван от обявяването  на  старта на Първата театрална асамблея – „Дунавски таланти – Оряхово  2014” от  секретаря на община Оряхово - Христинка Цонева. Ученици и ръководители твориха в четири ателиета – театрално с ръководители Светла Илиева и Добромир Дончев, литературно с ръководители Ани Пагелска и Албена Иванова, ателие за изработка на кукли за театър, чиито ръководители бяха Владимир Янков, Деница Петрова, Елена Иванова, Маргарита Генкова и Тошко Цонков и ателието, изработващо декорите с ръководители Виолета Дончева, Христинка Цонева и Галя Крячкова.

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Friday the 1st - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code