„ПРАЗНИЧНИ ИСКРИ”

EVG 8982EVG 8990Площад  „Дико Илиев” се оказа тесен за стотиците оряховчани излезли в навечерието на светлите празници да отбележат началото на най- веселия месец в годината. Горещ чай, руйно червено вино, шоколадови изкушения и усмивките на служителите от Домашния социален патронаж донесоха искри в очите и усещане за топлина и уют в мразовитата декемврийска вечер.
За първи път оряховчани бяха сюрпризирани с концерт на небезизвестните момичета от Трио „Сопрано”. Ангелските им гласове бяха посрещнати с бурни овации и искрени усмивки от пъстрото множество пред сцената.

Прочети още...

Патронен празник на ОУ „Н.Й.Вапцаров” с.Селановци ,,За него, Живота...’’

101 2017101 1989В навечерието на 7 декември, в ОУ ,,Никола Йонков Вапцаров‘‘ с.Селановци,  се проведе тържество в чест на патронния празник – 105 години от рождението на поета Никола Вапцаров. Участниците подготвиха и представиха спектакъл, в който по оригинален начин претвориха живота и творчеството му.
Ролята на символичния образ пресътвори пред публиката Васко Петров - актьор самодеец. Неговите думи бяха  послание към наследниците от XXI век. С много артистичност ученици от I до  IV клас рецитираха детските стихотворения на Вапцаров.

Прочети още...

Оряхово – приказка без край

IMG 4315IMG 4316Кулминацията на празника бе спектакълът „Оряхово-приказка без край”, който местни театрали и НС „Единение” представиха на сцената на НЧ „Надежда 1871”. Той проследи живота в общинския център от Освобождението до 1930 година. Трудно е с думи да се опише вълнението в залата и творческия заряд на участниците, затова публикуваме повече снимки, за да може и тези наши съграждани, които не успяха да се пренесат във времето назад, да усетят атмосферата в салона.
„Нема да изчезнем!    Времето, като Дунава тече и ни променя – то назе и ние него.    Така всичко започва отначало! Орехово е било! А то що е било, ще и да биде!”

Прочети още...

Оряхово празнува

IMG 2928IMG 2917Празничният Ден на град Оряхово - 21 ноември 2014 г. започна  с  откриване на изложба „Военни спомени” в Историческия музей,  с която гостува сдружението „Национален съюз „Единение”.  Присъстваха Росен Добрев - кмет на Община Оряхово, Христина Цонева – секретар на Община Оряхово, Иван Филипов – правнук на първия оряховски кмет, както и  много граждани. Гостите бяха поздравени от проф. Димитър Минчев - председател на националната комисия по военна история. Изложбата беше представена от нейния автор Георги Маринов – председател на Национален съюз „Единение”.  Той разказа интересни данни за българското въоръжение от епохата на Възраждането до Втората световна война и направи кратка характеристика на показаните експонати. Заедно с различни оръжия, патрони  и военни униформи са изложени грамоти, значки, пагони и документи – част от личната колекция на председателя на сдружението. Особено впечатление правят последните витрини с материали, съхраняващи историята на рода на  Георги Маринов, между които пушка, подарена на прабаба му от Васил Левски.

Прочети още...

Тържествено заседание на ОбС

IMG 2894IMG 2907    На 21.11.2014 г. в Художествена галерия „Проф.Марин Върбанов” се проведе тържествено заседание на Общинския съвет с точка единствена - удостояване посмъртно със званието „Почетен гражданин на Оряхово” на първия кмет на Оряхово Цеко Вълчев. Докладната бе внесена от кмета на общината Росен Добрев и единодушно гласувана от всички присъстващи  съветници. Заседанието бе уважено от правнука на Цеко Вълчев –  Иван Филипов, който благодари за признателността на оряховчани към прадядо му.
  Преди започване на церемонията венци на признателност пред плочата на първия кмет на Оряхово поднесоха председателя на ОбС Радослав Николов и кмета на общината Росен Добрев.

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Sunday the 21st - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code