Три спечелени проекти в Оряхово

IMG 4756IMG 4757На 24 февруари в ХГ „Проф.М.Върбанов”, гр. Оряхово официално бяха подписани договорите за изпълнение на спечелилите проекти по Програма „Участвам – Дарявам – Променям” на сдружение „Първи юни”, гр. Бяла Слатина. Програмата финансира малки проекти, които се реализират на територията на населените места в общините Бяла Слатина, Кнежа и Оряхово. Идеята е кандидатстващите проекти да са с голяма обществена значимост, да имат дълготраен ефект и да привличат допълнителни ресурси.

Прочети още...

Учим се на безопасно поведение

IMG 2942IMG 2945    На 20.02.2015г. в ЦДГ „Дружба”- гр.Оряхово с децата от подготвителните групи – 5 и 6 годишни, се проведе беседа на тема: „Безопасно използване на отоплителни и нагревателни уреди” по инициатива на РСПБЗН гр.Оряхово.
    Гост - лектор беше Мирослав Иванов Андреев, инспектор ДПК и ПД към РСПБЗН- Оряхово и Николай Николов – младши инспектор ДПК.
    По време на беседата децата споделиха своите наблюдения относно използването на електрическите уреди в къщи, обогатиха знанията за безопасното им използване и недопускане на пожари и битови инциденти. За всички стана ясно, че децата знаят – с електрически уреди на тази възраст не се работи!
    Срещата беше използвана и за провеждане на евакуация при пожар / проиграване на ситуация/, като за целта в двора на детската градина пристигна пожарната кола.


Мариела ЛИЧКОВА – директор на ЦДГ ”Дружба”

Прочети още...

Поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола в Оряхово

IMG 4721IMG 472519 февруари е ден, в който се прекланяме пред личността на Васил Левски и изразяваме своята почит към един от най-достойните и обичани синове на България, оставил  трайна следа в нейната история. Ден, в който споменът за гибелта на героя ни събира пред многобройните паметни места, през които е минал и осъзнаваме, че той е неделима част от нас и от нашето национално самочувствие.
 Възпоменание по повод 142-та годишнина от гибелта на Дякона събра десетки граждани пред паметника му в центъра на град Оряхово, дошли с венци и цветя, за да изразят своята признателност към делото на героя.
 Ученици от Театралното студио и състав „Магията на словото” към Общински детски комплекс припомниха заветни мисли на Апостола.

Прочети още...

„Северозападен роман” бе представен в Оряхово

IMG 4706IMG 4707На 18 февруари от 17:30ч., пред пълна зала в  ХГ „Проф.Марин Върбанов” – гр.Оряхово, бе представен „Северозападен романь” на Стоян Николов –   Торлака. Aвторът и неговият издател Николай Фенерски по атрактивен начин   запознаха публиката със съдържанието на романа.
„Северозападен романь” е първия български роман, написан изцяло на   северозападен диалект. Идеята се ражда у автора преди 15 години, когато той осъзнава   колоритността на северозападния диалект и започва да се гордее с него.
  В Оряхово гостите се радваха на пословичното гостоприемство на домакините, което допринесе за емоционалния контакт. Авторът и издателят на романа бяха представени от секретаря на общината, Христинка Цонева, която приветствайки ги  им подари по бутилка оряховско вино. Гостите получиха и ценен подарък от Петя Русинова – директор на ОУ „Н.Вапцаров” – сценарий, с който миналата година са спечелили първо място на Националния конкурс „За хляба наш...” в гр. Благоевград. Разбира се най-големият подарък за тях бяха аплодисментите и радушния прием от публиката.

Прочети още...

Децата за Левски

IMG 4609IMG 4619На 18.02.2015 г. в галерия „Проф. Марин Върбанов”  се проведе викторина под надслов „Децата за Левски”, посветена на безсмъртния Апостол на свободата. В нея участваха малките родолюбци от предучилищни групи 6 годишни от ЦДГ „Дружба” и ОДЗ „Пролет”, гр Оряхово. В първия кръг на викторината бяха образувани два отбора по пет деца от двете градини. Всеки участник отговори на един изтеглен въпрос, отнасящ се за живота и делото на Левски. Във втория кръг се включиха и останалите деца от подготвителните групи.  Бяха поставени три задачи - описание на образа на Левски; изпълнение на произведение за незабравимия революционер; аранжиране и поднасяне на букет пред портрета на Левски. Емоционалното представяне и знанията, които показаха  всички малки участници бяха най-истинските цветя за Апостола. Заслужени поздравления отправи към тях и техните учители Христина Цонева – секретар на община Оряхово, която зарадва всички с награда екскурзия до паметните места, свързани с великия българин. Поздравителни адреси от името на г-н Росен Добрев – кмет на община Оряхово, получиха директорките на ОДЗ „Пролет” и ЦДГ „Дружба” –Венелина Йонова и Мариела Личкова. Бяха поднесени отделни подаръци за групите, а всяко дете получи картичка и магнитче  с изглед от България.

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Monday the 2nd - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code