Център „Домашни грижи” отбеляза своята първа годишнина

IMG 3020IMG 3027Първата година от работата на Център „Домашни грижи” в Оряхово бе отбелязана на 15 април в ХГ „Проф.М.Върбанов”. Центърът е създаден в рамките на пилотен проект „Домашни грижи за независим и достоен живот", който се осъществява от Български Червен кръст, в партньорство с Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването и Швейцарския Червен кръст. В региона има четири такива центъра, като освен в Оряхово, има и в Бяла Слатина, Враца, и Криводол.

В община Оряхово от услугите на центъра се ползват 97 души над 65 годишна възраст с хронични заболявания и трайни увреждания. От няколко месеца домашни грижи се предоставят и на жители на село Галово.

Прочети още...

Втори Рома фест в Оряхово

IMG 2939IMG 2940На 12 април под патронажа на кмета на община Оряхово – Росен Добрев в парк „Кралицата” се проведе втория Рома фест. Той бе открит от Христинка Цонева – секретар на общината. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха  оркестрите „Фолк палитра” и „Мания”. Кулминацията на феста бяха изпълненията на Сошо Роман.

IMG 2943

Великденска работилница на ОДК

IMG 2673IMG 2752За четвърта поредна година ОДК направи своята Великденска работилница на Лазаровден. Традицията бе спазена и работилницата бе разположена пред библиотеката на НЧ "Надежда1871". След приключването й изработените експонати бяха подредени във Възрожденски храм "Св.Георги". Тази година Общинският детски комплекс инициира и дарителска кампания "Усмихни се, цвете подари". По идея на ръководителите на извънучилищни дейности Невена Петкова, Росица Маринова и Виолета Дончева, ОДК подари и засади цветя в двора на църквата.

Прочети още...

Лазарки пяха и танцуваха в общината

IMG 2662IMG 2670С песни, танци и наричания малките лазарки от ЦДГ „Дружба”, ОДЗ „Пролет” и ОДЗ „Мир”  внесоха радост и пролетен дух сред служителите на общинската администрация.
 Пременени в пъстри народни носии  те нарекоха за здраве, плодородие и берекет общинската администрация.
 Секретарят на общината Христинка Цонева  поздрави децата и техните ръководители. Обогати знанията на децата за традициите, свързани с празника и пожелавайки им да са здрави и усмихнати  ги дари с лакумства. Госпожа Цонева поднесе своя предпразничен поздрав и към всички присъстващи, носещи имена на цветя и им подари по една саксия с живо цвете, което да отгледат с много любов.

Прочети още...

Човек е добре, когато децата му са добре

 IMG 6155IMG 6304 Празник, подготвен от екипа, децата и учениците, работещи по проект”Заедно творим красота – театралното изкуство като форма на интеркултурно образование” към ЦОИДУЕМ  и посветен на Международния ден на ромите – 8 април разтуптя сърцата на мало и голямо в с. Остров и град Оряхово. Празникът „ Табор на щастието” бе тематично подчинен на бита и традициите в ромския етнос. И от празник, посветен на ромите той неусетно се превърна в празник на щастието, празник на толерантността, на единството, на радостта и уважението.
 Таборът тръгна още на 7 април от парка на с. Остров. Премина през сцената на НЧ „Развитие 1903”- партньор в осъществяването на проекта, където учениците и техните ръководители от клубовете „Моите и твоите приказки” и „Театрално ателие” с помощта на Камелия Каменова бе пресъздаден обичаят „Василица”.

Прочети още...

Този сайт е реализиран по проект "Разбираема администрация в диалог с гражданите и бизнеса за прозрачно управление" чрез Оперативна програма "Административен капацитет"

Saturday the 19th - Община Оряхово. Powered by 888 poker bonus code