Международно състезание по английски език HIPPO.

Създадена на Вторник, 17 Февруари 2015

         На 14.03.2015 г. ще се проведе третото издание на международното състезание по английски език HIPPO, организирано от  GLOBAL INPUT и GLOBAL HIPPO ASSOCIATION. Състезанието е предназначено за ученици на възраст от 10 до 19 години от училищата в Босна и Херциговина, България, Хърватска, Италия, Македония, Черна Гора, Сърбия и Словения. Състезанието се провежда в два кръга – предварителен и финален. Участниците ще се състезават в 5 категории, съответстващи на Европейската Общоезикова Рамка: HIPPO 1/ученици, родени през 2003 г. и по-малки/, HIPPO 2/ученици, родени през 2002 г. и по-малки/, HIPPO 3/ученици, родени през 2000 г. и по-малки/, HIPPO 4/ученици, родени през 1998 г. и по-малки/, HIPPO 5/ученици, родени през 1996 г. и по-малки/. Учениците, желаещи да участват ще се явят на тест в  най-близкия регистриран LCCI център или на предварително одобрено за целта място.
               След проведена процедура по кандидатстване едно от българските училища, одобрено като място за провеждане на предварителния кръг е СОУ“Христо Ботев“- Оряхово. На предварителния кръг ще се явят 29 ученици от училището от 5 до 10 клас/включително/.
               Финалният кръг на състезанието ще се състои в Лидо ди Йезоло, Италия на 9 и 10 май. Всички класирани финалисти ще бъдат придружени от представител на съответното училище. Всички участници в предварителния и финалния кръг на състезанието ще получат сертификат за участие. Всички кандидати, които преминат финалния кръг на състезанието с минимум 50% от точките, ще бъдат наградени с международно признат сертификат за владеене на английски език. Всеки един от победителите в категории Hippo 1, Hippo 2 и Hippo 3 ще получи лаптоп. Победителите в категории Hippo 4 и Hippo 5 ще бъдат наградени с едноседмичен курс по английски език в Дъблин. Допълнителни награди за финалистите ще бъдат обявени своевременно, преди началото за записване за състезанието. На всички участници – успех и достойно представяне!
                                          
                                         Виктор Кунчев,
                                         координатор на състезанието за СОУ“Христо Ботев“ - Оряхово

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2018