Отбелязване 180-годишнината от рождението на Васил Левски в град Оряхово

Създадена на Вторник, 18 Юли 2017

 

                    

 

В град Оряхово, празничният ден 18 юли 2017 г., в който се отбелязват в цялата страна 180 години от рождението на Апостола на свободата, започна с откриването на нови информационни табла на ул. „Васил Левски” по проект „Вчера и днес в квадрати” на Исторически музей град Оряхово. Проектът се реализира по Програма „Аз дарявам, за да променям” на Сдружение „1 юни”. Гражданите на Оряхово вече имат по-добър информационен кът, благодарение и на дълъг списък от дарители и доброволци.

 

След традиционното прерязване на лентата присъстващите се отправиха към бюст-паметника на Васил Левски, за да почетат паметта на най-обичания национален герой. Стихове за Апостола рецитираха децата от Детска градина „Дружба”. Венци и цветя се поднесоха от името на  Община Оряхово, Общински съвет Оряхово, ПП ГЕРБ Оряхово, НУ „Д-р Петър Берон”, ДГ „Пролет”, ДГ „Дружба”, НЧ „Надежда 1871” гр. Оряхово,  Общински комитет „Васил Левски” Оряхово и граждани.

 

Последва тържествена програма в ХГ „Проф. Марин Върбанов” по инициатива на Общински комитет „Васил Левски” Оряхово, посветена на 180 годишнината от рождението на Апостола и на 150 години от основаването на революционен комитет в Оряхово. Представени бяха две възстановки – създаването на Оряховския революционен комитет и среща на Левски с местните комитетски дейци.

 

На събитията присъстваха г-жа Христина Цонева – секретар на Община Оряхово, г-жа Румяна Декова – председател на Общински съвет Оряхово, г-жа Наталия Костадинова и г-н Иван Янков – ръководители на Сдружение „1 юни”, много жители и гости на града.

 

 

Община Оряхово 2017

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2019