ДГ „Пролет” – гр. Оряхово откри Зала за психомоторика

Създадена на Петък, 21 Юли 2017

 

      

   

 

На 20 юли 2017 година, екипът на ДГ „Пролет” – гр. Оряхово откри „Зала за психомоторика и игри на деца от предучилищна възраст”.

 

Проектът е реализиран благодарение на Програма „Аз дарявам, за да правя промяната” на Сдружение „Първи юни” – гр. Бяла Слатина и благодарение на финансовата подкрепа на  Фондация „Америка за България”.

 

Оборудваната зала за психомоторика и игри ще осигурява възможност за оказване на обща и допълнителна личностна подкрепа на децата, съгласно Наредба на МОН за приобщаващо образование – Предоставяне на методическа и практическа помощ на колеги от други детски градини.

 

Общата цел на проекта е превенцията на детското психическо и физическо здраве и изграждане на пространство за психомоторика.

 

Специфичните цели са използване на компенсаторни механизми и иновационни методи за преодоляване на поведенчески и емоционални дефицити, осигуряване на емоционален комфорт и психологическо благополучие чрез регламентирани групови игри и занимания, както и развиване на личностни качества и усъвършенстване психичните процеси у децата от предучилищна възраст.

 

Събитието уважиха представители на общинска администрация Оряхово, както и учители и възпитатели от детските градини на територията на общината.

 

Екипът на ДГ „Пролет” бе подготвил интересна демонстрация с участието на деца от предучилищна възраст, както и на по-малките представители от Детската ясла.

 

 

 

Община Оряхово 2017

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2019