ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2017Г

Създадена на Сряда, 22 Март 2017

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2017Г.

Chas-na-Zemqta

Оряхово ще се присъедини към десетото издание на глобалната инициатива „Часа на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Мотото на „Часа на Земята“ в България тази година е: „Загаси светлините, отвори очи за планетата!“. В събота на 25 март, точно в 20.30 часа, в знак на съпричастност за един час да загасим осветлението в домовете си. По този начин ще отправим призив за по-устойчиво климатично бъдеще и опазване на природните ресурси на планетата ни.

„Часът на Земята“ е кауза, обединяваща милиони хора от целия свят. Те символично загасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Началото й е поставено през 2007 г. в Австралия, като инициативата се трансформира в глобално общество, убедено в устойчивото бъдеще на планетата. Тази година „Часът на Земята“ ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави и над 7000 града по света ще загасят светлините за един час в подкрепа на каузата.

Община Оряхово призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция, като загасят светлините в домовете си за един час на 25 март.
 

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2019