ТРЕТИ МАРТ 2017

Създадена на Понеделник, 06 Март 2017

Националният празник в Оряхово

 

 

1  2 

6

  

 

На 3-ти март 2017г. в град Оряхово се проведе Тържествена заря-проверка, почит към всички знайни и незнайни герои, дали живота си за свободата на България. Тя се организира за втора поредна година от Община Оряхово, с участието на военнослужещи от Военно формирование 54 990-Враца, Духов оркестър „Дико Илиев“ с диригент Кузман Кузманов към НЧ „Надежда 1871“ Оряхово, ученици от СУ „Христо Ботев“- Оряхово, граждани.

Събитието уважиха Петя Аврамова и Красен Кръстев – народни представители от 43 – тото Народно събрание, Иван Иванов – кандидат за народен представител, Мирослав Комитски - Заместник областен управител на Област Враца, кметове и общински съветници.

Тържествената церемония започна с посрещане на българското знаме от представителните роти на Врачанския гарнизон и ученическия строй.

Росен Добрев – кмет на Община Оряхово, поздрави присъстващите на площад „Дико Илиев“.

След словото му започна Вечерната проверка.

Факлоносци запалиха жертвените огньове в памет на героите. С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналите за свободата на България.

                3   4    

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от Община Оряхово, Общински съвет Оряхово,  кметства, Община Мизия, институции и официални гости.

 

 5

 

 

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2019