Послание към бъдещето

Създадена на Четвъртък, 16 Февруари 2017

Послание към бъдещето

 IMG 2069   IMG 2061

 

IMG 2065

 

     Признателните оряховчани отбелязаха 119-тата годишнина от рождението на Дико Илиев. Тържествата по повода започнаха с поднасяне на венци и цветя пред барелефа на чародея на българското хоро под съпровода на градския духов оркестър към Народно читалище „Надежда 1871” с диригент Кузман Кузманов.

     След извилите се кръшни хора на пл. „Дико Илиев” празникът продължи в ХГ „Проф.М.Върбанов” с музикално- поетичен спектакъл „Прослава за Дико Илиев” с участието на ученици от Младежкия духов оркестър и състав „Приятели на словото и театъра” към Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс „Л.Живкова”.

IMG 2071    IMG 2081 

   Своята почит и уважение към делото на музиканта, композитора, диригента и Човека Дико Илиев поднесоха кметът на общината Росен Добрев, председателя на ОбС Румяна Декова, зам. кметът Ралица Петрова, секретарят на общинска администрация Христинка Цонева, общински съветници и граждани.

   С мили и напътствени слова към присъстващите се обърна господин Добрев. Той поздрави учениците и техните ръководители и им пожела да помнят и пренесат в бъдещето великото дело на Дико Илиев. Изненада за всички участници бяха персоналните подаръци, които бяха подготвени от общинската администрация.

Община Оряхово. Всички права запазени! © 2019